Blokkaamisjutut on jäänyt hieman pöytä laatikkoon… Oltiin viikko sitten J&J opissa, koiran kanssa ja ilman koiraa… 

Jaakko oli perjantaina pitämässä treenejä Tampereella. Jaakko oli taas suunnitellut radan joka piti ohjaajan kiireisenä kokoajan. Tuli taas muutama uusi juttu opeteltavaksi tai oikeastaan viilattiin vanhoja juttuja hieman uuteen suuntaan. Jaakko jo tietää kuinka ohjailen koiraa ja tietää miten haluan koiran liikkuvan, niin ohjeet ovat sen mukaisia. Eli Jaakko osaa vaatia meiltä jo määrätyn ”tasoista tekemistä” ja liikkumista. :-) Niistoista viilattiin pois turhaa pakittelua ja treenattiin niisto-sokkaria, jolla päästää tilanteista liikkeelle paremmin. Kuulemma ”saatan itseni turhaan hankalaan tilanteeseen”, joka pitää paikkaansa varsin hyvin. Eli pitäisi keskittyä paremmin lähetyksiin, pehmeämpään ohjaukseen ja sulavaan liikkumiseen. Pitäisi siis saada turhat ”kulmat” pois ja liikkua eteenpäin.
 
Janita puolestaan oli vetämässä radanlukukurssia. Luennolla käytiin lävitse radanlukuun liittyviä juttuja, ohjauksien valintoja, ohjaajan linjaa, rintama/jalkojen/liikkeen suuntia ja yleisesti ohjauksien toteuttamisesta. Luento oli mielenkiintoinen ja herätti paljon kysymyksiä, kyselinkin aika paljon Janitalta kaikenlaista aiheeseen liittyvää ja vähän sen ulkopuolelta. Muut kuuntelijat varmaankin oli jo sitä mieltä että olisi tuo Perälän poika hiljaa välillä… :-) Itse asiassa perjantainakin taisi meni puolet treeniajasta Jaakon kanssa jutusteluun ohjausteknisistä asioista.
 
Spotin kanssa touhuaminen on opettanut sen että etukäteen pitäisi tietää kaikki mitä radalla tekee ja tekemisen pitää olla oikean aikaista ja tulla automaattisesti oikein. Eli radanlukuun ja ohjausteknisten asioiden miettimiseen on pitänyt käyttää aikaa treenikentällä ja sen ulkopuolella. Itse asiassa juuri radanluku ja ohjaustekniikoiden valintojen kanssa on menty viimeisen vuoden aikana todella paljon eteenpäin. Pikku hiljaa alkaa olla kasassa asioita/ohjauksia jotka ovat niitä meidän ”juttuja”. Näin ollen meidän OMA ohjausmetodi alkaa hahmottua. Tekemistä on vielä paljon jäljellä, mutta suunta alkaa olla selvillä.
 
Aikaisemminkin kirjoittamani ”Treenaa niin kuin kisaat ja kisaa niin kuin treenaat” sain uutta merkitystä luennolta. Olen sortunut kisoissa siihen että en käytä vaikeita ohjauksia ja valitsen mieluummin helpomman ohjauksen. Jatkossa kisoihin pitää saada enemmän rohkeutta ohjausvalintoihin, käytä kisoissa niitä ohjauksia mitä treenaat tai sitten unohda ne myös treeneissä.