Spotilla on ollut tokoilussa hiljaista, kun itse olen tehnyt töissä pitkää päivää lähes vuoden vaihteesta lähtien. Jotain ollaan kuitenkin saatu aikaiseksikin. Sivulletulo alkaa vihdoinkin pelittää lähes olemattomalla käsimerkillä. Tähän asti Spottia on saanut ohjata aika selkeästikin kädellä. Spotille tuli oivallus, kun vaadin ennen ruokaa sitä tulemaan sivulle enkä antanut periksi ennenkuin tuli itse ja oikeaan asentoon =). Pikku Pontus kestää niin hyvin toistoja ja pientä vaatimista, että siltä voi hyvin vähän kyselllä. Nyt täytyy vain olla tarkkana, että pysyy oikealla kohdalla. Spotilla on vähän samaa ongelmaa kuin Tinkallakin eli tulee liian eteen pällistelemään. Molemmilla on hirveä tarve saada katsekontakti.


1282847.jpg

Myös ruutua ollaan tehty Spotin kanssa ja vauhtia piisaa. Tein aiemmin ruutua namien kanssa, mutta päädyin vaihtamaan leluun, kun spotin mielestä mikään ei voita kunnon leikkiä tai lelun perään juoksemista, hauska veikko! Spot on hirmuisen nopeasti oppinut hahmottamaan ruudun tötsät jo kaukaa.


Seuraamistakin ollaan aloiteltu, mutta siinä mennään lähinnä yhtä kahta askelta. Tinka edistää seuraamisessa varsinkin kisoissa, joten Spotin kanssa yritän olla tarkkana, että paikka pysyy koko ajan oikeana. Kaukojakin ollaan tehty. Niissä yritän nyt hakea malttia, kun ipana tarjoaa heti seuraavaa asentoa. Paikalla oloa nyt vähän sitten pohditaankin, kun lokka-asento tuntuu löytyvän turhan helposti. Tosin Pekka taisi keksiä tähän ratkaisun, kun alkoi viskoa nameja spotin etujalkojen väliin. Tämä tuntuu auttavan siihen, ettei spot heti vaihda lonkalleen.