Käytiin koko jengin kanssa Turussa Jaakon treeneissä. Tinka hyppää jo selkeästi paremmin, myös Jaakko huomasi tämän, joten ei ihan pelkästään omaa toiveajattelua. Ongelmaksi treeneissä muodostui kontaktien jälkeinen elämä. Tinka ei itsenäisiä kontakteja osaa, etenkään muualla kuin normitreeneissä. Karvakerä ei vain usko pysäytyskäskyä. Nyt oli sellainen rata, että itsenäiset kontaktit olis ollut enemmän kuin tarpeeseen. Niissä olisi ohjaajan pitänyt saada etäisyyttä, ainakin jos on varustettu näin hitailla koivilla. Kontaktien jälkeiset ohjauskuviot oli ihan järkyt, en vaan ehtinyt. Jaakon kanssa ihmeteltiin, kun Tinka sinänsä teki ihan oikein, vaikka se ei kyllä ohjauksesta johtunut Nolostunut. Päätinpä taas kerran panostaa kontakteihin. Lisäksi läksyksi tuli miettiä omaa rytmitystä juoksussa ja se ettei jää liian pitkäksi aikaa vahtaamaan Tinkan tekemisiä vaan luottoa lisää. Monesti hyppyjen hakeminen johtuu oman liikkeen pysähdyksestä, kun tinka ei ole aivan varma mihin pitäisi mennä. Myös vauhtisuorat ovat edelleen hankalia.

Minni ja Pekka tekivät hienot treenit. Pekka toteutti eksoottisiakin ohjauskuvioita, mikäs siinä kun koira osaa ja paikkaa tarvittaessa, oli pekan oma kommentti.

Spot sai oikein erityiskehuja kehittymisestään. Viime kerrasta on kuulemma edennyt todella hyvin ja estehakuisuuskin parantunut huomattavasti. Onneksi Spot sentään näytti, että joku meidän jengistä osaa itsenäiset kontaktit. Ipana teki hiukkasen makeet A:n ja etenkin puomin kontaktit. Puomilla Pekka lähetti spotin tekemään itsekseen jo puolestavälin ja hommahan toimi. Spotin kanssa on pekankin pakko saada etäisyyttä, kun muuten ei ohjaajan vauhti riitä mihinkään. Hyppytekniikkatreeni on spotillakin tuottanut tulosta, kokosi itsensä todella hienosti kakkoshypylle, johon tultiin vauhdilla ja jonka jälkeen piti kääntyä jyrkästi. Spot sai oikein lupaavan koiran kommentit. Hyvä Spot ja Pekka!

Uutena asiana meille molemmille tuli treenattavaksi ns. väärään putken päähän vienti. Tähän tuli selkeä oma ohjauskuvio, josta koira aina tietää mistä on kyse. Koiraa viedään ensin koiranpuoleisella kädellä. Ekan putken pään jälkeen koira päästetään edelle ja tehdään ikäänkuin poispäinkääntö eli käsi vaihtuu ja oma liike kohti putken keskikohtaa. Lisäksi pitää kiinnittää huomiota koiran linjan kääntämiseen jo ennen hyppyjä.