Ei ollut tarjolla meille nousu nollaa sunnuntain kisoissa… Tuli siis jo perinteeksi tullut viitos tulos molemmilta radoilta.

Ekalta radalta tuli yksi rima alas, jos olisi päästänyt mutkan pitkäksi ja tehnyt vasta sen jälkeen valssin, niin rima olisi saattanut pysyä ylhäällä. Aina voi jossitella… Loppusuoralla tuli pieni pyörähdys, kun leikkasin takaa, tästä ei kuitenkaan tullut virhettä. Muuten rata oli varmaa ja vauhdikasta menoa.

Tokalla radalla tuli ”kielto virhe”. Vieläkin hieman kiehahtaa kun mietin mistä me saatiin kielto virhe! Hieman tausta tietoja: Eli paikka oli sellainen että lähdöstä kolmen hypyn kaareva suora, sitten puomi ja suoraan eteenpäin renkaalle. Puomin ja renkaan vasemmalla puolella oli U-putki. Alku mentiin hienosti puomille ja koira pääsi puomin alastulolle yksin. Putki imi sen verran että Spot ei tehnyt normi on-off kontaktia. Niin spot tuli puomilta pois, kaarsi hieman minun eteen ja Spot pyörähti ympäri kunnes sain ohjattua sen edessä olevalle renkaalle. Pyörähdys tapahtui niin ettei Spot missään välissä ollut edes lähelläkään renkaan ohimeno kulmaa. Tästä siis kielto! Okei, se on kiellon arvoinen suoritus kolmosissa ja ehkäpä kakkosissakin. Ykkösissä tuo taas menee lävitse jollain tuomareilla ja ilmeisesti jollain koirakoilla… Meillä se Spotin kanssa ei mene lävitse. No meidän normaali meno on tietysti sulavaa ja suoralinjaista esteiden välissä ja jos koira pyörähtää niin se näyttää ilmeisesti ”kiellon” arvoiselta… ehkä, ehkä ei…Se tässä vaan on huvittavinta että samassa startissa oli niitä ykkösen ohjaajia/koiria jotka eivät tiedä minne omat jalat on menossa tai saatika sitten tiedä minne koira on menossa. Eli koira pyörii ja haahuilee esteiden välillä ilman että tuomari tuomitsee yhdestäkään pyörimisestä kieltoa!?!? Toiseksi, me tehtiin ekalla radalla loppu suoralla samantyylinen pyörähdys ja tästä ei saatu kieltoa… Jokainen saa sitten itse päättää oliko tuo sitten kiellon arvoinen virhe!?!? Se kielto virhe on joka tapauksessa meille tuomittu ja tulos on näin ollen 5 virhettä.

Molemmilta radoilta tempaistiin kuitenkin nopeimmat ajat ja ne olivat vielä n. 2sek nopeammat kuin seuraavalla tuloksen tehneellä! Aika ainakin riittää nollan tekemiseen! :-)

Agility on joka tapauksessa ARVOTELU LAJI, suoritus ajalla vain saadaan kilpailijat oikeaan järjestykseen.