Soile jo kirjoitteli Spotin tokoilusta, niin jospa minä sitten lisäilen vähän juttuja Spotin agilitystä...

Me (Pekka & Spot) ollaan aloitettu käymään agility "-treeneissä". Aikaisemmin olen tehnyt Spotin kanssa ohjausharjoituksia meidän muiden koirien treenauksen yhteydessä. Se on onnistunut aivan mainiosti...tähän asti... Nyt kun Spotti on syttynyt lajiin, niin alkaa tila ja aika loppumaan. Joten Spotti on alkanut käymään "oikeissa" agi -treeneissä, eli ohjaan/opetan Spottia meidän koulutusryhmässä ja toisissa treenissä ohjaan Minniä. Tasapuolisesti molemmille... :)

Spotti on jo oppinut perusohjauskuviot (eli sylkkärit, poispäin käännökset, käteen tulemiset, lähettämiset ja jne...) ilman esteitä. Nyt ollaan pikku hiljaa viemässä ohjauskuvioita esteille. Tällä hetkellä yritän opettaa Spottia kulkemaan siivekkeiden välistä...kuinka sekin voi olla niin vaikeaa??? Kontaktien treenaus on asento tasolla. Eli opetan 2on-2off tekniikan kontakteille. Tekniikoiden harjoittelu alkaa sillä, että koira oppii yhdistämään pysäytysalustan ja asennon. Joten Spotti kontaktille ja sitten palkkausta alustalle... Nyt Spotti pysyy jo oikeassa asennossa ja lähtee vasta käskyllä. Tätä sitten vahvistetaan seuraavat 12kk... ;) Ylösmeno kontaktit täytyy sitten miettiä kun kontakteja voidaan alkaa suorittamaan ja sitten näkee minkälaisella laukalla Spotti juoksee.

Varmimmat esteet ovat tällä hetkellä putki ja pussi. Molemmat se suorittaa jo itsenäisesti. Putken jopa liian itsenäisesti... Kun ollaan treenaamassa, niin vapaana ollessaan Spotti juoksee putken suulle odottamaan että "Lähetä mut putkeen... PLIISSSS!!!!". Joten putki on nyt jäänyt "vähän" vähemmälle opetukselle. Kaiken kaikkiaan Spotin meno agilityssä näyttää varsin hyvältä! Paljon on kuitenkin vielä opettamatta…