Eilen olivat seuran omat kisat. Saatiin molemmilta radoilta HYL –tulokset, mutta radat olivat aivain jotain muuta kuin tulos kertoo. :-) Pientä pohjustusta kuitenkin ennen kisaraporttia

Mä olin jo tiistain treeneissä että ”Tämä ei voi olla NÄIN vaikeata… kaikki menee perseelleen” Eli tiistaina treeneissä ei onnistunut yhtään mikään. Spot roikkui kokoajan minussa kiinni eikä irronnut yhtään, rimat lentelivät ja esteet kaatui… Lopetettiin sitten treenit kesken ja tehtiin vain pelkää hyppytekniikka suoraa mutamaan kertaa.

Keskiviikon treeneissä olikin sitten AIVAN eri koira. :-D Spotti esitti aivan loistavaa osaamista. Kontaktit ja kepit onnistuin joka kerta täydellisesti. Muutenkin Spot irtosi todella hyvin ja luki ohjausta hyvin. Oli todella onnistuneet treenit. Huomattiin myös että Spotti tiputtelee tiukoissa paikoissa rimoja sen takia kun mun kädet on alhaalla tai oikeastaan kyynärpäät ovat kiinni vartaloissa. Siispä tästä eteenpäin pitäisi olla ”appelsiinit” kainaloissa radalla! ;-)

Sitten siihen kisaraporttiin… Keskiviikon treenit meni niin hyvin että lähdin sillä samalla asenteella kisoihin ja kyllä kannatti. Molemmilta radoilta tuli tosiaan hyllyt, mutta molemmat radat menivät tosi makeesti. A & H Huittiset olivat laatineet haastavat ykkösten radat. Silloin kun Minni ja Tinka olivat ykkösissä, niin silloin radat olivat sellaiset että mentiin suoraan toiseen reunaan kenttää ja tultiin suoraan takaisin. Nykyään radat ovat haastavia ja koiran pitää osata jo ykkösissä todella paljon. Molemmat Huittisten radat olivat sellaiset että mentiin pätkä täpöllä ja sitten oli sellaista syheröä että sai tehdä hikihatussa hommia.

Ekalla radalla oli kepit heti alussa toisena esteenä. Kepeillä Spot jotenkin liukastui tai sekosi rytmistä tai jotain ja tuli kepeiltä väärältä puolen ulos?! En itsekkään huomannut että missä se meni väärin, joten jotain omituista pujotellessa tapahtui. Kepeiltä ei kuitenkaan tullut sitä perinteistä virhettä, vaan Spot pujotteli loppuun niin kuin pitikin. Kun en huomannut itsekkään että Spotti olisi tehnyt virhettä kepeillä niin jatkoin vain eteenpäin radalla. Loppu rata menikin sitten hyvin. Pieni lipsautus sattui muurilla, kun Spot melkein tuli ohi mutta sain sen korjattua. Spot irtosi nätisti ja muutenkin rata meni hyvin. Ilman keppeillä tapahtunutta härdelliä, tulos olis voinut olla nolla?!?!

Toiselta radalta nolla oli jo lähellä… :-) Toiseksi viimeiseltä esteeltä tuli vasta hyl. Spot irtosi tosi nätisti, kuunteli ohjausta tosi hyvin ja kontaktit onnistui hyvin. Loppusuora vaan oli tällä kertaa liian haastava. Lopussa oli keinu josta suoraan n. 5m muurille, jonka jälkeen hyppy 90 asteen kulmassa ja siitä sitten ulospäin kaartava loppusuora jossa oli pituus ja yksi hyppy. Muuri ja sen jälkeinen hyppy oli niin lähekkäin toisiaan, joten mun piti käydä jarruttamassa ja kääntämässä Spottia ennen muuria. Pituudelle ja viimeiselle hypylle oli reilut este-etäisyydet, joten mulle tuli kiire pituudelle. Huomasin että Spotti on menossa ohi pituudesta, joten yritin vielä paikata tilannetta takaaleikkauksella, mutta en aivan ehtinyt. Spot meni siis ohi pituudesta ja korjatessa pituutta Spot meni keppien lävitse, joten siitä syystä sitten hylky. Yleisökin kohahti lopussa, joten ilmeisesti meno oli ollut näyttävää ja vauhdikasta.  Jos pituuden tilalla olisi ollut hyppy, niin sitten olisi tulos voinut olla muu kuin hyl. 

Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen molempiin ratoihin. Agirotu oli vielä sellaista säheltämistä, mutta nyt oli ekat kisat jossa Spot näytti parasta osaamistaan ja pystyttiin vetämään rataa aivan täysillä. Seuraavat kisat olisi elokuussa, joten tässä on hyvä aikaa treenata. Eiköhän sitten syksyllä ala tulemaan nolla tuloksia!