Kun taas luuli tietävänsä jotain koiraharrastamisesta, niin kyllä tuli nyt taas sellainen määrä uutta opittavaa että heikottaa. Yleensä sanotaan että tieto lisää tuskaa, mutta ei hyppykurssin osalta voida sanoa näin. :-) Oli todella mielenkiintoinen paketti asiaa koko kurssi, joten ehdottomasti kannattaa mennä hyppykurssille jos on mahdollisuus!

Kurssi muutti Spotin/minun agility suunnitelmia... Patricia katsoi myös Spotin fysiikan/rakenteen lävitse ja palaute oli erittäin rakentavaa. Lihaksia oli jo kertynyt ja ne ovat tasaisesti kertyneet joka paikkaan. Syviälihaksia on jo etu- ja takapäässä, mutta keskivartaloon tarvitaan vielä reilusti lisää syviälihaksia. Eli syvienlihasten harjoituksia tulee jatkaa ja tehostaa etenkin keskivartalon osalta. Uutena harjoituksena tulee olemaan takapään opettaminen Spotille. :-) Eli pitäisi opettaa Spotille kuinka takapäätä tulisi käyttää... Joten fysiikan puolella on vielä paljon hommia ennen kuin ollaan sillä tasolla että voidaan alkaa opettelemaan/harjoittelemaan "hyppäämistä" kunnolla.

Hyppykurssilla tuli todella hyviä vinkkejä kuinka kannattaa aloittaa ja kehittää nuoren koiran hyppytekniikkaa. Joten aloitamme tekemään näitä harjoitteita ennen kuin Spotti alkaa hyppäämään rima-hyppyjä. Aluksi hyppyharjoitteita tehdään speedbumpeilla eli matalilla "puolikkailla putken pätkillä" jotka toimivat "rimoina". Näillä voidaan tehdä monipuolisia harjoitteita joilla koira oppii hyppytekniikkaa, hyppysilmää ja käyttämään kroppaa oikein. Sitten opetellaan samoja matalilla rima-hypyillä, jonka jälkeen voidaan siirtyä vaikeampiin harjoitteisiin ja jne.. Vaikea selittää lyhyesti! ;-)

Mutta kuitenkin... Hyppykurssilla tuli niin paljon uusia ja hienoja juttuja mitä aloitetaan tekemään Spotin kanssa ennen kuin aloitetaan korkeilla hypyillä treenaaminen.  Ennen kaikkea näillä harjoitteilla saadaan koiran fysiikka kuntoon ja hyppytekniikkaa parannettua, joka tarkoittaa sitä että koira tulisi pysyä fyysisesti paremmassa kunnossa jatkossakin. On taas niin paljon uusia ideoita ja asioita mitä tulisi tehdä....