Meillä oli oikein toiminta viikonloppu, oli koulutusta, harjoituksia, näyttelyitä ja synttäreitä.


Kävimme perjantaina Turussa Suoknuutin Jaakon koulutuksessa. Jaakolla oli taas hyvä rataharjoitus ja Soile pääsi jutustelemaan Jaakon kanssa ohjauksesta/agilitystä. Soilella juttua Jaakon kanssa riitti… Puolet ajasta meni pelkästään jutusteluun. No nyt tuli selvyys mistä mikäkin asia johtuu ja mitenkä/mitä lähdetään jatkossa reenaamaan. Itse asiassa oli todella hyvä että kulutettiin aikaa jutusteluun. Nyt on taas paljon selvempi kuva kuinka agility touhujen tulisi edetä.


Lauantain olimme Oili ja Pete Huotarin koulutuksessa. Aamupäivällä oli luento ja iltapäivällä oli käytännön reenit. Oililla ja Petellä on hyvin samansuuntaiset ajatukset agilitystä kuin meillä Soilen kanssa on, joten ajatus tasolla saatiin uusia ideoita ja juttuja kuinka lähestyä/suunnitella tavoitteita ja harjoituksia. Iltapäivällä oli sitten käytännön harjoitusten vuoro. Spottikin pääsi osallistumaan reeneihin demo koirana (ongelma koirana). Spotin olisi pitänyt näyttää kuinka se kiertää esteitä, mutta tietysti Spotti ei silloin kiertänyt ainuttakaan estettä. X-) No me periaatteessa tiedettiin mitä ongelmalle pitää tehdä ja ollaan jo tehty hommia että Spotti ei enää kiertäisi esteitä. Oili ja Pete olivat saamaa mieltä meidän kanssa kuinka ongelmasta päästään eroon. Eli palkkausta edestä radalta, ei ohjaajalta. Muuten Spotti sai todella paljon kehuja, kuulemma ohjaus näytti hyvältä, koiran meno näytti hyvältä ja etenkin suunnitelmat eri metodien kuluttamiseen olivat selkeät. Tästä on hyvä jatkaa suunnitelmien mukaan.


Sunnuntaina Soile oli Tinkan kanssa ”missikisoissa” Valkeakoskella. Taas tuli tulokseksi vara-serti. Tinka on saanut kolme vara-sertiä, joten Tinkasta tuli Vara-muotovalio! Illasta olimme reenaamassa hyppytekniikkaa. Spotti osaa jo kohtuullisesti kasvattaa laukka-askelia, mutta laukka-askelien kokoamisessa se on vielä täysi tumpelo. Täytyy siis tehdä hommia vielä laukka-askelten kokoamisen kanssa. No kaikki hyppytekniikka reenit tekee hyvää nuorelle koiralle.