Spotti on yllättänyt minut aivan täysin! Se on niiiiiiiin taitava agi-koira!

Kun ollaan oltu lomalla, niin on ollut hyvin aikaa tehdä kaikenlaisia agi-juttuja ja etenkin kun nyt on esteetkin. Meillä on nyt kepit, reilusti hyppyjä ja contact-trainer (tuossa on kuva : http://www.affordableagility.com/images/contacttrainer3.jpg  niin on helpompi ymmärtää miltä se näyttää). Contact-treinerin avulla on helppo reenata kontaktien (A-esteen ja puomin) ylös- ja alastuloja. Kontaktin alastulot alkavat olla pikkuhiljaa kohdillaan. Spotti osaa jo pysähtyä oikeaan kohtaan, vielä pitää tehdä erilaisia variaatioita että saadaan varmuutta.

Keinun Spotti osaa jo suorittaa itsenäisesti. Se oli nopea projekti. Opetettiin keinu pöytä-keinu-pöytä menetelmällä. Tarvittiin noin kolmekymmentä toistoa kunnes Spotti oppi keinun suorittamisen. Tietysti täytyy vielä tehdä paljon hommia että keinun suorittaminen olisi varmempi. Mutta nyt Spotti osaa mennä keinun itsenäisesti

Keinua nopeampi projekti oli puomi. Kokeiltiin eilen reeneissä että miten Spotti menisi puomin. Voi jessus! Ekalla kertaa se vähän ihmetteli että mikäs se tämä oikein on. Sitten mentiin pari kertaa hihnan kanssa. Neljännellä kertaa uskalsin ottaa hihnan pois. Se perkule meni ja täräytti täydellisen puomin 2 on-2 off alastulolla!!! Mä olin aivan :-O  Ohhoh! Ilmeisesti reenit keinulla ja contact-treinerillä on tuottanut tulosta ja Spotti osasi yhdistää opitut asiat puomille. Ongelmana saattaa tulla olemaan ylösmeno kontaktit. Spotilla on sen verran vauhtia ja jalkoja että ylösmeno kontaktit saattaa jäädä ottamatta. Täytyy vähän miettiä mitä sitä keksisi ylösmeno kontaktien varalle…

Keppien reenaus on hyvässä vauhdissa. Nyt on pienennetty verkkoja puoleen alkuperäisistä ja Spotti pujottelee entiseen malliin. Sisäänmeno kulmat alkaa olla aika hyvin hallussa. Täytyy pikku hiljaa lähteä häivyttämään lisää kanaverkkoja.

Putki ja pussi ovat Spotin suosikki esteet. Spotti ampaisee heti pussi tai putkeen jos ne sattuvat olemaan reeni kentällä, joten ne ovat nyt olleet hieman boikotissa. Putkea ja pussia on sen verran reenattu että niillä on opeteltu vasemmalle ja oikealle kääntymistä. Eli Spotin tulisi kääntyä heti vasemmalle tai oikealle kun tulee putkesta/pussista ulos.

Hypyt ja ohjauskuviot alkavat olla jo hyvin hallussa. Olemme tehneet jo muutan esteen ”ratoja”.  Kun Spotille tulee vähän vielä ikää lisää ja se fyysisesti aikuistuu, niin sitten voisi nostaa rimoja ylemmäksi. Nyt ollaan reenattu 10-25cm korkeilla hypyillä. Rengastakin ollaan jo vähän reenattu mini korkeudella.

Kokonaisuudessa Spotin meno agilityssä näyttää hyvältä tai oikeastaan tosi hyvältä. Voipi olla että Spotti on kisa valmis puolen vuoden päästä!?!? ;-)