Olimme Vappu Alatalon/ Patricia Hirnin hyppykurssilla. Kevään hyppykurssin jälkeen olemme tehneet Spotin ja Tinkan kanssa hyppytekniikkatreenejä, nyt sitten oltiin hyppytekniikan jatkokurssilla. Harjoitukset olivat sen mukaiset... Tällä kurssilla käytiin lävitse kuinka sovelletaan/muokataan peruskurssin harjoitteita ja sitten oli myös uusia haastavampia harjoituksia. On se vaan mielenkiintoista kuinka koiralle voidaan opettaa hyppytekniikkaa!

Spotti osasi varsin hyvin harjoitteet, yllätyin jopa itse kuinka taitava Spotti onkaan! :) Tietysti osa jatkokurssin harjoitteista oli liian vaikeita noin nuorelle koiralle, mutta niin pitikin olla. Nyt tiedetään missä menee Spotin osaamisen raja. Fysiikan puolesta Spotti on kuulemma todella hyvässä kunnossa. Syviä lihaksia on jo kertynyt hyvin joka puolelle kroppaa. Vappu ja Patricia kommentoi, että Spotti on atleettinen ja varsin lupaava tapaus! Eli Spotti on oppinut hyvin perushyppytekniikan ja sillä on hyvä fysiikka, joten siitä hyvä jatkaa vaikeampiin harjoitteisiin.

Jatkosuunnitelmat agilityn suhteen meni kurssilla myös uusiksi... Spotilla on hyppytekniikka hyvin hallussa. Vappu kertoi, että Spotin puolisisar pentueessakin osa on kehittynyt melko hitaasti ja Spot lukeutuu tähän sakkiin. Pitkät raajat ja koko ajan kehittyvä kroppa eivät vielä pysty selviytymään radalla olevista korkeista hypyistä pilaamatta hyppytekniikkaa. Vappu kuvailikin Spottia koiraksi, jolla on hirveä tahto mennä eteenpäin, mutta kroppa ei ihan pysy joka paikassa perässä, tämähän jo tiedettiinkin ;). Joten saimme kotiläksyksi reenata 40-55cm korkeilla esteillä vielä seuraavat puoli vuotta. Näin ollen kisauran aloittaminen saa siirtyä keväämmälle. Kun nyt tehdään työ kunnolla niin sitten jatkossa Spottin hyppytekniikka on kunnossa ja SITTEN mennään radalla kovaa... :-). Kunnon hyppytekniikalla pystyy tekemään huikeat erot muihin, radalla kun hyppyjä tuppaa aina useampi olemaan. Kun nyt malttaa panostaa hyppytekniikkaan niin samalla panostaa myös koiran terveyteen, joten haluan että Spotti olisi kisakunnossa vielä kymmenen vuotiaanakin!