Spot on touhuillut paljon kaikenlaista, mutta kiireiden takia blogille asti ei juttua ole päätynyt. Spotin ensimmäinen juoksu on ohitse, taisi olla pentueen ensimmäinen. Onneksi ollaan kuitenkin päästy treenailemaan kotipihassa agiakin, kun kentille ei jälleen ole ollut asiaa, vaikka tassu on jo parantunutkin.

Agiesteistä löytyy nyt omasta takaa esteitä ja kepit. Spot on treenannut keppejä kanaverkkojen kanssa ja vauhti on spottimaiseen tapaan hurja. Nyt ainakin näyttää vielä siltä, että kanaverkot on aivan älyttömän hyvä tapa opettaa koiralle kepit. Koira pääsee heti itse tekemään eikä ohjaajan tarvitse sörkkiä välissä näppeineen. Myös oikea tekniikka näyttää tulevan automaattisesti koiralle eikä vääriä sisään/ulosmenojakaan pääse tulemaan. Katsotaan nyt vielä miten verkkojen häivytksen kanssa käy, sitä voisi vähitellen alkaa kokeilemaan.

Ohjauskuvioissa Spot toimii jo hienosti. Hyvin hahmottaa sen, että aina pitää mennä siivekkeiden välistä. Välillä tuppaa vielä menemään sekaisin pitääkö este kiertää takaa vai mennä suoraan edestä. Tähän varmasti vaikuttaa sekin, että takaakiertoja on treenattu aika paljon. Spot on hionut tekniikkaansa speed bumpeilla. Vähitellen pitää varmasti kuitenkin siirtyä rimoihin matalalla, koska speedit eivät aiheuta enää kuin pienen laukka-askeleen muutoksen. Niinhän pääsee tietysti paljon kovempaa, joka spotille tuntuu olevan ensiarvoisen tärkeää =)

Spot kävi myös ensi kerran lampailla. Vielä ei niihin syttynyt, mutta kyllä lampaat kiinnostivat. Positiivista oli etteivät lampaat myöskään pelottaneet. Lampaisiin pidetään muutama viikko taukoa ja katsotaan uudelleen kesälomalla päästäisiinkö jälleen lampaille.

Sisaruksistakin Spot näki Merrin ja Capon. Käytiin porukalla lenkkeilemässä ja voi kun toisilla oli hauskaa. Etenkin Merrin ja Spotin leikit sopivat hyvin yhteen, molemmat juoksivat yhtä päättöminä vauhdin hurmassaan. Käytiin samalla reissulla uittamassakin koiria. Spot ei vielä tällöin uskaltautunut uimaan, mutta seuraavana päivänä sitä ei enää tahtonut saada järvestä pois. Spot juoksi veteen niin lujaa kuin pääsi ja jäi odottamaan, että keppi tai jotain lentäisi. Tosin Spot ei oikein tahdo jostain syystä löytää keppiä vedestä, mutta hauskaa on ja tietysti vauhtia, kuten aina.