<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Spotilla alkoi koulu sunnuntaina. Kuten asiaan kuuluu pikku koululainen puhkui ja puhisi intoa, kun huomasi, että kentällä oli kuusi muutakin koiruutta omistajineen. Ehdin jo huokailla syvään, kun Spotti tärisi tasapuolisesti kaikkien suuntaan alkusepustusten aikaan. Aina tuo vaan kuitenkin yllättää, kun alettiin tekemään, oli keskittyminen minuun vähintään 110 %.

Tehtiin ensin kontakteja ja lähellä oloa. Nämä menivät hienosti. Kontakti pysyy hyvin ja tulee ihan kiinni. Vähän on tässäkin tosin malttamattomuutta, kun se lelu pitäisi saada heti eikä kohta! Helposti tarjoaa jotain muuta, kuten maahanmenoa, jos ei tuijotuksesta heti tule palkkaa. Yhtään ei kuitenkaan kontakti häiriintynyt muiden koirien touhuista.

 

Tämän jälkeen tehtiin ohitusharjoituksia. Näissäkään ei Spot ollut yhtään kiinnostunut muista, vaikka kentälle tullessa olisi ollut valmis leikkimään vaikka kaikkien kanssa yhtä aikaa. Otin näissä pientä seuraamispätkääkin, mutta ei oikein malttanut keskittyä kävelemään rauhassa vaan seuraaminen oli enemmän hyppyjä ja muita epämääräisiä pomppuja.

 

Seuraavaksi oli vuorossa istumisharjoitus. Spot ei oikein hokannut, että voisi vaan istahtaa vaan yritti sitkeästi sivulle tai eteen ihan kiinni. Spot oli selkeästi sitä mieltä, ettei palkkaa voi saada niin yksinkertaisesta kuin istumisesta, hassu ipana =). Tehtiinkin sitten istumista kaukokäskyjen kautta, jossa toimii ihan kivasti. Tosin siis ihan läheltä ohjattuna.

 

Lopuksi tehtiin luoksetuloa niin, että koutsi piti kiinni ja minä juoksin karkuun ja Spot sitten perään. Voi sitä intoa, kuinka koira voikin tulla niin kovaa =). Spot vähän lämpeni tämän seurauksena ja muiden luoksetulojen katseleminen aiheutti hieman vastalauseita.

 

Kotiläksynä treenaillaan näitä, mutta myös rauhoittumista. Spotin kanssa on muuten todella kiva treenata, mutta ipana on sitä mieltä, että sen vuoro on koko ajan. Herran jestas, jos on lähdetty hommiin eihän siellä sovi löysäillä ja jos lelukin olisi taskussa ihan ulottuvilla vain muutaman tempun päässä!!!!