Spot on aloittanut ruututreenit. Uudistin Tinkan ruututreenejä, että saisin vauhtia lisää ja päätin samalla aloittaa Spotin kanssa ruudun opettelun. Ipanalta ei todellakaan vauhtia puuttunut ja Tinkaankin sain vauhtia todella paljon lisää. Homma siis toimi Mujusen tokokirjan oppien mukaan, tosin Tinkan kanssa sovelsin hommaa, kun ruutu on kuitenkin jo tuttu. Spot siis aloitti tutustumalla nameihin matolla, kerta riitti ja matto oli huippu juttu =). Pariin kertaan ollaan käyty jo pihallakin treenaamassa. Pekka laittaa nameja matolle ja minä pidän ipanan sillä välin kauempana eikä tarvitse Spotille kuin vähän aloittaa ruu... niin viuhahtaa jo mustavalkoinen otus kohti mattoa. Ollaan tällä hetkellä menossa noin kymmenessä metrissä ja Spotista on hauskaa =). Satunnaisesti ollaan treenailtu myös perusasentoa, jossa ollaan päästy jo kontaktiharjoituksiin oikein kunnolla. Myös kaukoja ja yksittäisiä asennonvaihtoja ollaan tehty. Spotilla on hurjan hauskaa aina tokoillessa.

Spot on käynyt myös sosiaalistumassa Tamskin kennelpiirillä kuuntelemassa luentoja ja hallituksen kokouksessa. Rauhallinen kuuntelu on vielä hakusessa, mutta muita koiria on hauska tervehtiä, ihmiset ovat huippuja ja sylistä toiseen on kaikista paras juttu vaeltaa. Testasin vähän Spotin kontaktia ja hyvin toimi myös useamman ihmisen ja koiran keskellä. Hieno juttu! Spot pystyy keskittymään upeasti myös toisen koiran tehdessä agia, vaikka olisi omankin perheen koira. Tässä suhteessa muistuttaa paljon Tinkaa, mihin ollaankin erityisen tyytyväisiä.

Erityisen jännä juttu Spotilla oli reilu viikko sitten, kun käytiin hakemassa minnille ja tinkalle uudet viltit. Paikalla oli iso koira, mutta rohkeasti Spot sitäkin moikkasi. Mikä parasta Spot käy rohkeasti moikkaamassa, kun saa luvan, mutta yllättäen jättää myös moikkaamatta, jos ei mahdollisuutta saa. Tätä en olisi uskonut, jos en olisi itse nähnyt. Oltiin siis koiruuksien kanssa iltapäiväkävelyllä ja keskellä tietä oli lapsi pelaamassa jääkiekkoa. Päätin testata Spottia ja uskomatonta kyllä päästiin ohi ilman, että lasta moikattiin ja Spot oli vapaan vierellä kulkemassa minnin ja tinkan kanssa. Jes =)!!

Soile