Ha haa!!! Se toimii! Kokeilin viime treeneissä “verkko” kontakteja ja ne toimivat oikeasti! Ilmeisesti Spotti on tottunut verkkoihin keppejä opetellessa, niin sitten niitä voi käytää muuallakin. :-D

 

Tein treeneissä puomia ja keinua verkkojen avulla. Eli ylös- ja alasmeno kontaktien viereen viritellään verkot, jotka estävät sen että koira menee vinosta sisään tai sitten tulee vinosta ulos kontakteilta. Spotti oppi heti mitä yritin verkoilla hakea. Eli kontaktille mennessä Spotti meni aina suorasta kulmasta sisään ja alas tullessa tuli suoraan ulos. Mitäs tästä sitten seuraa???  :) No se että voin lähettää koiran kontakti esteille yli 90 asteen kulmista ja ylösmeno kontakti ei jää välistä. Alas tultaessa taas voin olla takasektorilla ja Spotti ottaa siitä huolimatta alasmeno kontaktin.  LOISTAVAA!

 

Nyt täytyy tehdä vaan reilusti toistoja että saadaan uudesta tekniikasta varma ja sen jälkeen aloitetaan hävittämään verkkoja pikku hiljaa. Jos saataisiin kontaktit samanlaisiksi mitkä Spotin kepit on… Eli kepit on 90 asteen kulmassa ja lähetetään koira keppien puolesta välistä n. 20-30metrin päästä. Antaa mennä ja kyllä onnistuu!!!