Spothan on Pekan harrastuskaveri, mutta pitäähän sitä minunkin (Soile) vähän välillä tunkea lusikkaani mukaan ;). Tokoiluista ollaankin sovittu, että ne jäävät lähinnä minulle riippuen toki sitten Pekan mahdollisesta innostumisesta.... Spot on nyt ensisijaisesti siis touhunnut Pekan kanssa, että ollaan saatu koiruus hoksaamaan kuka se on kuitenkin sille tärkein ihminen, mutta jotain pientä olen minäkin ehtinyt Spotin kanssa touhuamaan. Minunhan ei juurikaan pitänyt Spotin koulutukseen sekaantua kuin antamalla Pekalle neuvoja, mutta eihän tuota voi vastustaa, kun on niin innostunut tekemään kaikkea =)

Tokon saralla ollaan treenattu istumista, maahanmenoa, seisomista, luoksetuloa, sivulletuloa/-oloa sekä ohjaajan edessä istumista eli lähellä oloa ja mielestäni tärkeimpinä leikkimistä ja kontaktia. Naran blogista innostuin kokeilemaan Spotinkin kanssa jo kaukokäskyjen alkeita. Spotilla kaikki on lähinnä sillä tasolla, että toimii käsimerkeistä, mutta ei ipanalla taida vielä olla hajuakaan käskyistä. Maahanmenoon olen erityisen tyytyväinen. Spot menee välittömästi maahan ja vielä "taaksepäin", kuten haluan sen kaukokäskyissä tekevän. Spotilla on mieletön into touhuta ja kehuttaessa sillä jopa "keittää yli", murina ja pärinä on hurja =). Tämä on kuitenkin se juttu, jota aiotaan ja jota jatkuvasti hyödynnetäänkin koulutuksessa ja johon ollaan erityisen tyytyväisiä Pekan kanssa.

Spottia on ehdollistettu naksuun, jota pyritään käyttämään hyödyksi niin tokossa kuin agissakin. Tinkaan verrattuna Spotissa on ainakin näin pentuna aika laillakin enemmän sähköä, joten naksuttelu onkin verraton keino saada palkka osumaan oikeaan kohtaan. Palkkauksessa pyritään kuitenkin käyttämään eniten lelua, koska itse olen sitä mieltä, että sillä saa bortsusta parhaiten irti ja Spotille etenkin leikkiminen on todella tärkeää. Vielä ei nyt ehkä voi puhua ongelmasta, mutta Spot on todella omimishaluinen lelujen suhteeen. Kun se jotain voittaa on määränpäänä viedä se kauas pois muilta.... Kahden lelun taktiikalla olla tätä nyt karsittu pois.

Spot on muutoinkin aika jääräpäinen tapaus verrattuna meidän 2v bortsuun Tinkaan. Tinkalla käytettiin räminäpurkkia, ettei lähde omille teilleen. Spotillekin tätä kokeiltiin, mutta vaikutus ei ihan ollut se mitä toivottiin. Spot on ihan hirvittävän innostunut kaikista lapsista ja bongaa niitä kaukaakin. Pekka heitti Spotin lähelle kertaalleen räminäpurkin, kun Spot oli juuri aikaissa lähteä lapsia moikkaamaan. Noh, Spot tästä vallan riemastui, uusi HUIPPU HIENO LELU, nappas sen suuhunsa ja lähti viipottamaan.... =). Tosin tätä ennen oli jo tutustuttu tokon metallinoutoon, joten ehkä osasyy on itsessäkin =)

Kaiken kaikkiaan oikein ihan pentu, pieni jääräpäisyyskin on ihan paikallaan.