Oltiin Vappu Alatalon ja Patricia Hirnin hyppyseminaarissa koko viikonloppu. Tinkan kanssa oltiin koirakkona mukana ja Pekka oli kuuntelijana. Oli kyllä todella antoisa viikonloppu. Tinkan ongelmanahan on hyppyjen hakeminen, jota tapahtuu välillä enemmän ja välillä vähemmän. Fysioterapeutilla Tinka on jo käynyt jonkun aikaa, joten itse olen kyllä tiennyt, ettei syy hyppyjen hakemiseen ole missään jumituksessa tai vastaavassa. Silti asia on kovasti vaivannut mieltä ja moni on kysynytkin onko koira noin pahasti jumissa. Itseä nämä kysymykset tietenkin harmittavat, kun mieleen ei tulisi edes treenata kipeän koiran kanssa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hyppyseminaarissa Patricia katsoi ensin koirat lävitse. Tinkalla oli vartalossa hyvät syvät lihakset, niskassa niitä saisi olla vähän enemmän samoin vasemmassa lonkassa. Ensimmäinen kysymys oli tehdäänkö Tinkan kanssa tokoa. Toko on tehnyt koiruudesta hieman toispuoleisen johtuen siitä, etten itse osaa tehdä tokoa lainkaan toiselta puolelta. Nyt on viimeistään tähän ryhdyttävä tai jätettävä tokoa kokonaan vähemmälle. Toisaalta agi tuntuu kyllä ykköslajilta, joten katsellaan nyt. Muuten kaikki oli kunnossa.

 

Ensin katsottiin koirien perustekniikka hypätessä. Tinka hyppää teknisesti oikein, joten ongelma ei ole tässä. Sunnuntain myötä ongelmaksi paljastui Tinkan vaikeus hahmottaa etäisyys ja toisaalta itseluottamuksen puute. Tinka haluaa pehmeänä koirana tehdä kaikki just eikä melkein eikä rimoja sovi pudottaa vaikkei siitä ikinä juuri ole toruttukaan. Jatkossa ei kyllä enää senkään vertaa.

 

Läksyjä saatiin ja niitä on nyt mukava käydä työstämään. Olin todella helpottunut kuullessani, että ongelma on paljon pienempi kuin olin pelännyt. Mielessä ehti jo sekin käymään tähänkö agility jäi, joten olin kyllä leirin jälkeen niin onnellinen!!!!