Käytiin viikonloppuna pyörähtämässä Sporttikoirahallilla Espoossa. Firman harrastuskerho oli järjestänyt Pete Huotarin kouluttamaan agilityä. On se mukava olla isossa firmassa töissä, kun sieltä löytyy jopa oma Agilitykerho! :-)

Petellä oli hauskaa meidän kustannuksella… :-D Me ollaan kuulemma sellainen pari, Hosu-Petteri ja Kiihkoilija!!! Eli me ei Spotin kanssa oikein näytetty parasta osaamista, meikäläinen häselsi joka paikassa ja Spotti oli perinteisesti pannu kuumana kokoajan. Hyvä niin… Tuli esille mikä meidän ohjauksessa oikeasti mättää! Suurin ongelma on rauhattomuus molemmilla, minulla on kiire ja Spotilla on kiire. Ohjeeksi saimme, että este käskyt tulee antaa 4-7 metriä ennen estettä (ja sitten vasta ohjataan esteelle), minun tulisi kiinnittää huomiota rintaman/lantion suuntaan, rauhallisuutta, rauhallisuutta ja rauhallisuutta.

Kun koulutus oli firman järjestämä, niin Soile ei ”voinut” osallistua koulutukseen, niin mä sitten ohjasin myös Tinkaa. Tein heti aluksi nolla radan… Pete vain kommentoi että ”Aivan ok, mutta korjaat sitten ajoituksen niin kuin Spotin kanssa opettelit”. Rata oli siis aivan ok, mutta käskytin aivan liian myöhään, joten Tinka teki pitkät kaaret ja arpoi esteitä. Ainut minkä takia kuulemma onnistuin tekemään nolla radan oli että Tinka paikkasi minun tekemät mokat! :-) Ajoitus kuntoon, este käskyt 4-7 metriä ennen esteitä. Tinka meni tosi makeesti 0 -radan!!! Soilekin oikein kehui, että ”ohjasin Tinkaa hyvin ja menimme vauhdilla”!!!

Perusasiat on siis ollut aivan hukassa tai sitten niitä ei olla vielä osattukaan. Keskityin heti eilisissä treeneissä käskytykseen ja vartalon suuntaan ohjauksissa. Tzadaaaa! Sehän toimii! Ohjaus oli rauhallista ja Spot oli rauhallinen, kun tiesi kokoajan minne pitäisi mennä. :-D Oli se hyvä että käytiin Peten opissa!