Hyvää ja huonoa… Hmmm! Jäi agirodusta vähän kaksi jakoinen fiilis. Oli hyvää ja oli huonoa. Osallistuttiin tänä vuonna vain lauantain C-kisaan, joka oli myös karsinta kilpailu OpenSM –kisaan. Tuloksina oli 5,5 ja 10.

Tinka ja Soile:
Tuloksena 5. Tinkalle (ja Soilelle) sattui hieman hassu virhe, tinka lopetti pujottelun kesken keppien. Kepit on ollut Tinkalla yleensä varmat, mutta en tiedä mikä nyt meni vikaan?! Keppien päässä oli hyppy 180 asteen kulmassa, jolle piti vetää koiraa kepeiltä. Niin Tinka ei ilmeisesti kestänyt pientä vetämistä kesken keppien. Tauon jälkeen hyppy oli taas paremmassa kunnossa. Lopussa pari viimeistä hyppyä kuitenkin teetti vielä hankaluuksia. Joten senkin suhteen hieman jäi kisat mietityttämään… Loppuuko Tinkalta kunto vai usko loppu radasta?

Pekka ja Minni:
Tuloksena 5. Loistava rata! MUTTA! Se yksi rima TAAS… Aika olisi riittänyt kympin sakkiin. Mutta ja mutta ja mutta… Harmittaa! Taas oli sellainen kohta jossa valssatessa tippui rima. Mitä videolta katso, niin rima tippui aivan takajalan hipaisusta. No ei voi mitään. Nyt sitten Minni siirtyy Soilen kisakoiraksi, jos Soile saisi rimat pysymään ylhäällä ja Minnistä AVAn?!?

Pekka ja Spot:
Tuloksena 10. Yksi kielto ja yksi rima alas. Nyt onnistuivat kepit ensimmäisellä yrittämällä. :-) Nyt yritin ”sitoa” Spottia sellaisissa kohdissa missä pitäisi pysyä lähellä, mutta ei se onnistunut tai ”sitominen” onnistui mutta sitten unohtuivat esteet, kielto tuli tästä syystä. Täytyy kuitenkin antaa koiran mennä vapaasti ja yrittää keksiä joku toinen tapa millä saadaan huomio ilman että Spot unohtaa suorittaa esteet. Muuten ihan ok rata.

Kokonaisuudessa radat menivät hyvin. Soile ja Tinkan rata (lukuun ottamatta keppi virhettä) oli hyvä. Minnin kanssa meidän rata oli loistava, mutta… Spotin kanssa tarvitaan vielä lisää varmuutta ja pitäisi löytää se ”meidän juttu” kuinka radat saadaan onnistumaan. Eli jotain hyvää ja jotain huonoa.

Jäätiin kuitenkin katsomaan OpenSM –finaali radat. On se hienon näköistä menoa kun vedätetään menemään aivan täpöt lasissa rataa. Samu ja Taru oli niin lähellä jackpotia, mutta eih… Kuitenkin aivan LOISTAVA rata finaalissa ja mihin aikaan! Suomen huippujen vauhtia! Kyllä te olette kova pari! No.. kröhömmm… kyllähän mä talvella hyvä neuvoja treeneissä annoinkin… ;-)