Sunnuntaina kisasin Lempäälän agikisoissa Minnin ja Tinkan kanssa Pekan toimiessa huoltojoukkoina. Aurinko paahtoi kirkkaalta taivaalta, joten koirien kasteluun ja juottamiseen, kuten myös itsensä, sai paneutua huolella. Reissu oli silti erittäin kannattava sillä Minnistä tuli vihdoin AVA.

Eka rata oli Virkkalan tuomaroima ja kuviot olivat aika haasteelliset. Rimat olivat 65 cm ja lähtö oli alamäestä, joten jännitin aika tavalla Tinkan hyppäämistä, varsinkin kun edelliset treenit olivat aivan onnettomat hyppäämisen suhteen. Treeneissä etenkin 3 esteen loppusuora aiheutti ongelmia. Onneksi radalla ei kisoissa suoraa ollut.

Minnin kanssa menin kisan ensimmäisenä koirakkona ekan radan. Minni aivan puhkui meno haluja ja rimoja ropisikin alas ihan kunnolla, ainakin 5 kpl. Muutenkin rata oli aika kaoottinen, itsestä tuntui, että yritin koko ajan juosta epätoivoisesti vain alta pois, kun Minni puhkui tulemaan. Lopussa tuli vielä hyllyn aiheuttanut ohjausvirhe, kun vekkasin Minniä kuin Tinkaa konsanaan ja Minni tulkitsi vekin takaa kierroksi.

Tinka hyppäsi ihmeen hyvin, jo ekan hypynkin vaikka se ylämäkeen olikin. A:n kontakti jäi ottamatta, vaikka treeneissä tekee hyviä kontakteja, tässä täytyy kisoissa muistaa olla tarkkana. Keinun jälkeen tein vähän törkeät Tinkalle ja jätin sen oman onnensa nojaan hypylle. Tämän seurauksena tinka heitti rypät, mutta hyppäsi kuitenkin seuraavat hypyt nätisti. Pahimmat niiaukset tulivat putken jälkeisellä hypyllä ja sit vikalla. Ei ilmeisesti saanut itseään kunnolla kasaan putken jälkeen.

Toisella radalla tuomarina oli Vesa Sivonen ja lähtöjärjestys oli käännetty. Tinka hyppäsi jälleen ihan ok, mutta ratakin oli tinkalle sopiva eli ei ollut suoria lähestymisiä hypyille. Jälleen eka hyppy oli ylämäkeen, mutta tämä ei myöskään tuottanut ongelmia. Omasta huonosta ohjauksesta johtua rata oli hyl, tinkan juostessa väärään putkeen, mutta muuten olen tyytyväinen rataan. Tinkalla oli kisojen läpi tosi hyvä motivaatio, piipitys kuuluu videollakin kauaksi.

Minni lähti viimeisenä ja korjasi potin kotiin. Minnille korjasin pari kohtaa, jotka eivät Tinkalla toimineet ja tuloksena nolla voitto. Rata tuntuikin hyvälle, paikoitellen sai pistää kyllä tossua toisen eteen vauhdilla, mutta tykkään kyllä siitä tunteesta radalla. Kontaktit toimi ja rimatkin pysyi ylhäällä, vaikka vähän rapsui. Palkintojen jakoon asti saatiin jännittää, kun ei tuloksia tullut etukäteen seinälle. Oli kyllä hieno tunne seistä voittajana Minnin kanssa palkintojen jaossa ja tietää, että nyt siitä tuli AVA ja vielä kunnon vanhojen sääntöjen mukaisesti. Lisäksi vielä voitettiin hyvässä seurassa, joten nyt on kuljettu rintarottingilla. http://picasaweb.google.fi/perala.pekka/Agikisat02?authkey=Gv1sRgCPLWx4S38Le2GA#5370599586462484530