Helsinki City Maraton aikaan 3:57:46!!!

Tavoitteena oli juosta ensimmäinen maratoni alle neljän tunnin ja se ONNISTUI! Olen todella tyytyväinen saavutukseen, joka ei tullut helpolla.

Ensimmäinen 10 km menin neljän tunnin jänisjuoksijoiden perässä. Vauhti oli kuitenkin epätasaista ja juoksijoita oli niin paljon, että ei päässyt juoksemaan omaa tahtia. Kiristin hieman tahtia ja yritin juosta jänisjuoksijoiden edellä, tämä kannatti. Sain juostua omaa tahtia, eikä tarvinnut väistellä muita juoksijoita.

Puolikkaan kohdalla olin jo 4 min etuajassa aikataulusta ja juoksu kulki hyvin. 30 km kohdalla olin edelleen 4 min etuajassa ja niin kuin sanotaan että 30 km kohdalta alkaa maraton... Näin myös kävi minulle. Jaloissa alkoi hieman painaa jo 32 km kohdalla ja siitä eteenpäin etenkin 34 km kohdan jälkeen pohkeet alkoi mennä aivan jumiin. Aina kun hidasti juomapisteelle, vasemman jalan pohje alkoi hieman krampata. Olin kuitenkin päättänyt, että juoksen maratonin maaliin, joten pakotin itseni juoksemaan vaikka jälkoja särki. Kaiken lisäksi neljän tunnin jänisjuoksijat saavuttivat ja menivät ohitse juuri kun jalat ei toiminut. 36-39 km väli oli pahin, eteenpäin väkisin juosten metri kerrallaan ja samalla neljän tunnin jänisjuoksijat hävisi näköpiiristä. Alkoi hiipiä mieleen että ehdinkö enää alle neljän tunnin tavoitteeseen? Onko tässä mitään järkeä? Kuinka paljon jalat kestää juosta enää? Onko pakko kävellä? Milloin tulee stoppi?

Vähän ennen 40 km kohtaa katsoin kelloa ja aikaa oli vielä n.15 min jäljellä, joten ehtisin neljän tunnin aikaan. Siinä vaiheessa tajusin, että jos nyt alan juoksemaan kunnolla niin ehdin vielä alle neljän tunnin. Uskomatonta, mutta 200 m kelloon katsomisen jälkeen juoksu alkoi kulkea. Hetki sitten todella kipeät jalat "toimi" taas...

Loppukiri kannatti! Brutto aika oli 3:59:43 ja netto aika oli 3:57:46, joten molemmat ajat meni alle neljän tunnin. Takana on puolen vuoden kova treenaus ja 42,195 km, josta 8 km oli täyttä tuskaa. Joten oli aika tunteikas hetki ehtiä maaliin alle tavoitellun neljän tunnin ajan. Heikoista hetkistä huolimatta oli erittäin hieno kokemus, joten yksi maraton riitti minulle! Eli en juossut samalla kertaa kahta maratonia, ensimmäistä ja viimeistä. ;-)