Soile kirjoitteli Spotin touhuista ja tokoiluista, niin jos mä sitten kirjoittelen vähän Spotin PÄÄLAJISTA agilitystä. Spotin agility vaatii niin paljon aikaa, joten olen hampaita kiristellen luovuttanut Minnin Soilen ohjattavaksi. Mutta vain talven ajaksi…

Spotti on käynyt harjoituskisoissa, hyppytreeneissä, Mäkelän Markon koulutuksessa Procanicsessa, normi treeneissä ja jne. Eli agilityä on päästy treenaamaan kunnolla ja se kyllä näkyy tai ei näy… ;-) Koulutus etenee välillä isoilla harppauksilla eteenpäin ja välillä vielä suuremmilla harppauksilla taaksepäin!

Hyppytekniikka alkaa näyttää varsin hyvältä, kun Spotti malttaa keskittyä hyppäämiseen. Joten olemme päässeet jo soveltamaan vaikeampia hyppyharjoituksia. Sitten kun Spotti ei keskity hyppäämiseen niin sitten tapahtuu ja ”sattuu”... Eli Spotti yrittää tehdä sellaisia hyppyjä johon sen kroppa ja tekniikka ei vielä pysty. Esimerkiksi tässä vähän aikaa sitten normi treeneissä OK-koirien hallilla, Spotti hyppäsi estettä, mutta ei muistanut ponnistaa ollenkaan etupäällä?!!? Eli vain takajalat ponnistivat! Voitte varmaankin kuvitella miltä se näytti ja mitä tapahtui. X-) No siitä selvittiin kuitenkin säikähdyksellä! Onneksi Patricia ja Vappu ”kielsivät” korkeiden hyppyjen tekemisen. :)

Muilla osa-alueilla on menty vähän eteen-/taaksepäin. Rengasta, pituutta ja pussia tarvitsee vielä treenata lisää, nämä esteet aiheuttaa vielä hankaluuksia rata-treeniä tehtäessä. Kontakteissa on aloitettu treenaamaan itsenäisyyttä. Tähän liittyen olen alkanut opettaa Soilen mainitsemaa kosketus alustaa. Nyt on ollut ongelmana että Spotti kääntyy minua kohti kontaktien alapäässä kun se on ON-OFF asennossa. Tätä voi sitten korjata kosketus alustalla ja verkoilla. Saa nähdä mitä siitä sitten tulee???

Takapakkia on hieman otettu pitempien ratojen kanssa. Yllätys yllätys!!! Spotti kuumenee liika pitkillä radoilla ja sitten se alkaa sooloilee. :) No hyvä että koiralla on ainakin hauskaa! Yli kuumeneminen ei ole vielä ollut ongelma, mutta sen kanssa pitää olla tarkkana, ettei homma lähde lapasesta.

Nyt on laitettu kevään ulkokisat tavoitteeksi! Jos siihen mennessä saataisiin pakettia sen verran kasaan että voitaisiin aloittaa kisaaminen. Tuntuu vaan välillä että kaikki on vielä niin kesken että me ei varmaan olla kisa valmiita vielä ensi kesänäkään…